İslamın Mistik Boyutları Annemarie Schimmel

İslamın Mistik Boyutları  Annemarie Schimmel

https://yadi.sk/d/MgX5ljHYpjVCx





İslamın Mistik Boyutları, tasavvuf tarihini Anadolu'dan, Kuzey Afrika'ya, Arap yarımadasından, İran ve Uzakdoğu'ya kadar geniş bir coğrafya içinde ele alıyor. Yazar, tasavvuf konusunda yazılmış diğer kitaplardan farklı olarak, ele aldığı konuları gerek Arap, Fars, Urdu ve Türk edebiyatından yaptığı alıntılarla, gerekse Müslüman Doğu'da, özellikle de Türkiye ve Pakistan'daki çok sayıda dostla birlikte yaşanmış kişisel deneyimlerinden verdiği örneklerle zenginleştirip renklendiriyor; böylece metni kuru, teorik bir ders kitabı olmaktan kurtarıyor.
Schimmel okuyucunun tasavvuf hakkındaki merakını gidermekle kalmıyor, aynı zamanda benliklerini büyük sıkıntılara ve acılara katlanarak dönüştürmeye çalışan ve böylece yollarını kendi iç ışıklarıyla aydınlatan Hakikat yolcusu süfilerin kimi zaman hüzünlü, kimi zaman düşündürücü kimi zaman da tuhaf hikayesini de anlatıyor.
İslamın Mistik Boyutları Annemarie Schimmel İslamın Mistik Boyutları  Annemarie Schimmel Reviewed by Unknown on 06:24 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.