Felsefenin Temel İlkeleri-Vadi Yay Gazali

Felsefenin Temel İlkeleri-Vadi Yay  Gazali




https://yadi.sk/d/pz7yhcXlpoSu2


Kitapları okudukça Gazali'nin felsefeyi neden bitirmekle itham edilmiş olduğunu anlamanın zor olacağı açıktır. Kendisi, eleştireceği filozofların görüşlerini bile alabildiğine tarafsız bir anlatımla aktarırken felsefi düşünmenin hakkını yeterince verdiğini göstermektedir. O sonuna kadar felsefe yapmış ve ancak ondan sonra felsefecilerin tutarsızlıklarına hükmedebilmiştir. Belki bununla, her dönem filozofların yanlışlığına hükmedebilmek için sonuna kadar felsefeyle uğraşmak gerektiği mesajını bile vermiş olduğu düşünülebilir. Aslında Felsefenin Maksatları'nda bir bakıma anlaşılmasının ne kadar zor olduğu herkesçe kabul edilen Yunan felsefesini, üstelik araya hiçbir şekilde kendi görüşlerini bile sokmadan sadece aktarmakla yetinmektedir. Bununla adeta yüksek bir felsefi düşünce performansının gösterisini yapıyor gibidir.
Kuşkusuz eserin, gerek Gazali'nin kendi düşünce seyrini anlamak, gerekse İslam felsefesindeki bir kırılma anını hakkıyla değerlendirebilmek açısından büyük bir önemi vardır.
Felsefenin Temel İlkeleri-Vadi Yay Gazali Felsefenin Temel İlkeleri-Vadi Yay  Gazali Reviewed by Unknown on 06:45 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.