e-kitap okuyucu kullanmanın artıları eksileri

E-kitap okuyucuyu nasıl tanımlarız ? 

Kitap okuma konforunu arttıran elektronik alet.



Yan dönüp yattığım yerden basılı kitap okurken yaşadığım en önemli sorun sola dönmüşken sadece sağ sayfayı, sağa dönmüşken sadece sol sayfayı okuyabilmem. Bu da sayfa değiştirdikçe mevlevi gibi dönmeme sebep oluyor. Öte yandan e-kitap okuyucularda sağ sayfa ve sol sayfa diye bir şey olmadığından yatarken istediğim pozisyonda kitap okuyabiliyorum. Bunu artı bir diye kaydedelim evvela.

Her şey bir yana en sevdiğim elektronik alettir bu.
Baş ucumdan ayırmıyorum, yemeyip yanında yatıyorum.


Bendeki model günde 1 saat okuyarak 45 gün kadar şarjı dayanıyor.


Gerçek kitap okumanın keyfiyle asla bir olmayan ama nereye gidersen git yanında istediğin kadar kitapla uzunca bir süre şarj sıkıntısı olmadan kitap okumayı mümkün kılan muhteşem icattır. Özellikle göz yormamak için dizayn edilmiş oluşu, hafifliği vazgeçilmez hale getiriyor. Yükleyecek kitap da hem satın alırken daha uygun fiyatlıdır, hem de satın almaya gelene kadar denizde kum internette e-kitap.


Bir yanımın eski kafalılıkla "kitap dediğin ele alınmalı" diye karşı çıktığı, bir yanımın da yayınevlerinin vasat ve kısır, sadece popülariteye ve paraya önem veren edebiyat-kitap anlayışlarına büyük bir darbe olacağından desteklediğim hadise... mesela bu cihaz yaygınlaşırsa az biraz bilgisayar kullanmayı bilen bir yazar kendisine bir internet sitesi kurarak e-kitap'larını kolayca ve çok makul bir fiyata yayınlayabilir, yayınevlerinin onu bunu beğenmez, sadece popülariteye önem veren ağız kokusundan kolaylıkla kurtulabilir.

"gereksiz zımbırtı. arkadaş, kitap dediğin ele, avca gelmeli, kokusunu duyurmalı" diyebilecek arkadaşlarımızı bir denemeye davet ediyorum.
e-kitap okuyucu kullanmanın artıları eksileri e-kitap okuyucu kullanmanın artıları eksileri Reviewed by Unknown on 05:21 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.